ההחלטה להתגרש טומנת בחובה לבטים רבים וזכויות משפטיות שונות להן זכאי כל אחד מבני הזוג. מדובר בהליך רגשי ולעיתים לא קל , לכן אין להקל ראש בדבר חשוב ואף מומלץ לפנות לעו"ד הבקיא בדיני משפחה על מנת שילווה את ההליך וישמור על זכויותיך המשפטיות.
מה לא לעשות כשמתגרשים:
מאחר והליך הגירושין הוא הליך לא פשוט ואמוציונאלי חשוב לקחת נשימה ולבחון את הצעדים הבאים על מנת לא לעשות טעויות אשר עלולות להזיק בהמשך הדרך.
1.לא לוותר על ייעוץ משפטי:
אחד הדברים שאסור לעשות במסגרת הליך הגירושין, הוא לוותר על ייעוץ משפטי. המחשבה לפיה אפשר להסתדר בלי עו"ד, או לחלופין החשש מהעלות הכספית שנלווית לקבלת ייצוג משפטי, יכולים להביא לבסוף לאסון. בין אם אסון כלכלי, ובין אם אסון משפטי. ניהול הליך גירושין דורש ידע וניסיון בתחום, ידע שנמצא באמתחתו של עו"ד העוסק בדיני משפחה. לכן אל תוותרו על ייעוץ משפטי במסגרת הגירושין.
הזול סופו לעלות ביוקר !
2.לא לסרב ישר להליך גישור או פישור :
צריך לדעת שדרך המלך היא לסיים את הסכסוך בדרך של פשרה ובדרכי נועם, דבר החוסך עלויות כלכליות רבות לשני הצדדים ובעיקר עוגמת נפש. ניהול הליך גירושין בבית המשפט הוא הליך לא קל ולפעמים מכוער , ולכן אם ישנה אפשרות להידברות ודרך לסיים את הסכסוך בהסכם גירושין אשר ייעשה ע"י עו"ד בדיני משפחה - הדבר מבורך ומומלץ בחום.
3. לא לוותר על זכויות משפטיות ולהתפשר בכל מחיר לדוגמא: בחלוקת הרכוש
חלוקת רכוש הוא נושא כאוב , בעיקר כאשר לאחד מבני הזוג רכוש רב יותר שהובא למערכת היחסים טרם הנישואין. כמו כן, לעיתים, מתוך יצר נקמנות, בני הזוג יכולים למצוא את עצמם במלחמות משפטיות קשות על נושאי הרכוש. לכן, חשוב מאוד לחתור לחלוקת רכוש הוגנת ונכונה שתסייע לשני בני הזוג. אך מצד שני, חשוב גם לא לוותר אוטומטית על רכוש שייתכן ויש לך זכויות בו רק על מנת להתגרש כמה שיותר מהר מאחר וצעד כזה הוא בלתי הפיך. לכן, בכל מקרה יש לבחון באמצעות עורך דין לעומק, מה טיב הרכוש הקיים שאמור להיות "מאוזן" בין בני הזוג.
4. לא להסכים בהכרח למשמורת משותפת כדי להפחית מגובה המזונות:
בשלב הגירושין וכאשר ישנם ילדים משותפים, אחד הנושאים אותם יש להסדיר הוא תשלום דמי המזונות שישולמו ע"י ההורה הלא משמורן להורה המשמורן. בנוסף, יש להכריע מי יקבל משמורת על הילדים. לרוב המשמורת אכן ניתנת לאם, במיוחד כאשר הילדים המשותפים טרם עברו את גיל 6. מנגד, יותר ויותר בני זוג גרושים כיום מקיימים משק בית בצורה של "משמורת משותפת".
לכך יתרון וחיסרון. מצד אחד, משמורת משותפת מפחיתה בהכרח את שיעור המזונות שמשולמים, משום שמדובר במשמורת משותפת שבה הנטל הנוגע לגידול הילדים מתחלק באופן שווה בין שני ההורים. עם זאת, החיסרון הוא כי משמורת משותפת מחייבת שיתוף מלא בגידול הילדים, ללא גמישות בימים ובשעות לרוב. אבות רבים בעיקר, חותרים לקבלת משמורת משותפת כדי להפחית מגובה המזונות, אך רבים לא יודעים שמדובר בטיפול שווה בילדים ללא סייגים, על כל המשמעות האופרטיבית של כך.
5. לא לערב את הילדים:
אחת מהטעויות הגדולות ביותר של בני זוג בהליך גירושין, היא להשתמש בילדים במסגרת המאבק עם בן או בת הזוג. להתנהלות כזו השלכות הרסניות על הילדים ועל עתידם. חשוב לזכור שהילדים נשארים "הילדים" של בני הזוג גם לאחר הגירושין, ויש לשמור עליהם ולא לערבם בהליך הגירושין ובמלחמות ההדדיות במידה וקיימות. אין להשתמש בילדים ככלי משחק וכלי נשק על מנת להתנקם בבן הזוג האחר וזאת על מנת לפגוע בו בבטן הרכה .
6.לא לחתום על כל הסכם גירושין:
אומנם, הדרך העדיפה ביותר היא להשיג הסכם משותף בהסכמה של בני הזוג על מנת לסיים את הסכסוך במינימום זמן ובכמה שפחות עוגמת נפש. עם זאת, לא תמיד כדאי לרוץ ולחתום על הסכם גירושין, במיוחד כאשר הוא עשוי לקפח את אחד מבני הזוג. יש לבחון בכל מקרה מה כולל ההסכם, כיצד הוא יכול לסייע לכם בעתיד, וכיצד הוא ישפיע עליכם בפן הכספי. לצורך כך פנייה לעו"ד בדיני משפחה לצורך עריכת הסכם כזה ידאג לשמור על הזכויות המשפטיות של הצדדים .
* האמור לעיל אינו מהווה תחליף למתן ייעוץ משפטי פרטני.
לפגישת ייעוץ השאירו פרטים ונשוב אליכם