הסכם הורות משותפת- מהו ולמה כדאי לעשותו?
ישנם אנשים אשר בנקודה מסויימת בחייהם הגיעו לידי החלטה בו חפצה רצונם בהבאת ילד לעולם.
לעיתים הדבר אינו התאפשר עקב נסיבות החיים, ודברים לא תמיד הלכו לפי הספר שזה בדר"כ זוגיות, חתונה והבאת ילדים עם בן זוג קבוע.
בתקופתנו אנו ישנה עלייה רבה ברמת המודעות החברתית אשר מקדמת את הרעיון שכל איש באשר הוא זכאי לממש את זכותו ההורית ללא קשר לדת, מין, גזע והעדפות מיניות.
לצורך כך אנו רואים גם היום זוגות חד מיניים אשר מתקשרים עם אישה או גבר על מנת שאלה יעזרו להם לממש את פוטינציאל ההורות על מנת להביא ילד משותף לעולם.
חשוב להבין כי הבאת ילד משותף לעולם אינו עניין של מה בכך וחובא בתוכו אחריות רבה.
על מנת לאגד, לשמור על זכויות הילד ולמנוע אי הבנות וסכסוכים עתידיים בהמשך הדרך לגבי אופן חינוך הילד, וכיוצא בזה זוגות רבים בוחרים לערוך בינהם הסכם הורות משותפת, עוד בטרם יציאת הצאצא לעולם.
עיקר מטרתו של הסכם זה הינה להבטיח את מכלול הזכויות והחובות של ההורים כלפי ילדיהם המשותף, וכן להסדיר ענייני רכוש ועניינים נוספים כגון: מזונות, הסדרי ראיה, ניהול אורח החיים וגידולו של הילד אשר עלולים להגיע אם בכלל לנקודת סכסוך בין ההורים בעתיד.
יש לשים דגש מה חשוב שיכלול בתוכו הסכם שכזה ולצורך כך יש להיוועץ בעו"ד אשר מתעסק בדיני משפחה ובקיא בתחום, אשר זה יוכל לנסח הסכם נכון ומדוייק עד כמה שאפשר עבור ההורים לצורך מניעת אי הבנה בעתיד , סכסוך עתידי או מחלוקת אשר תהיה נסובה סביב הילד המשותף.
* האמור לעיל אינו מהווה תחליף למתן ייעוץ משפטי פרטני.
לפגישת ייעוץ השאירו פרטים ונשוב אליכם