מלחמה או שלום

מלחמה או שלום?

הסכם שלום בית ולחילופין גירושין, מהו ומתי ישנו הצורך באחד כזה?

יהודה, לקוח אשר הגיע למשרדי עם בת זוגתו שירה , מהפגישה שנערכה מולם, הבנתי שאף אחד מהצדדים לא באמת שש "לפרק את החבילה" מבלי שתינתן לשניהם עוד הזדמנות לנסות ולשקם את הנישואין שלהם.

אם כך מה הפתרון האולטימטיבי לזוגות כמו יהודה ושירה, שמרבית הפעמים לא יודעים לאיזה כיוון לפנות במקרה של מתן עוד הזדמנות לשלום בית שאולי יצלח ואולי לא.

אם כן למקרים כאלה רצוי לערוך בפני עו"ד המתעסק ומתמחה בדיני משפחה, הסכם שלום בית ו/או לחילופין גירושין.

הסכם זה מעניק יתרון, מאחר וההסכם נותן לבני הזוג את האפשרות לנסות לשקם את הקשר מתוך כוונה אמיתית וללא חשש מבלי להיגרר למאבקים מיותרים בערכאות המשפטיות, במידה וניסיון זה לא יצלח בינהם,  שכן  מטרת ההסכם הסדרת מבעוד מועד את כל העניינים הקשורים בגירושין וכן את העניינים הקשורים בילדי בני הזוג במידה וקיימים.

.העובדה כי בהסכם כזה כל אחד מהצדדים יודע את זכויותיו אשר מוגנות ומוסדרות, עובדה זו מקנה שקט נפשי ורצון אמיתי של הצדדים במתן הזדמנות נוספת לשיקום היחסים.

למעשה, החתימה על הסכם שלום בית ולחילופין גירושין, מונעת את הצורך בהתנצחות משפטית בעתיד, שכן ההסכם "מוכן לשליפה" במידת הצורך, קרי במידה והצדדים לא הצליחו לגשר על הפערים שבינם.

 

האם על הצדדים להיעזר בשירותיו של  עו"ד לצורך ניסוח הסכם שכזה?

נוכח העובדה שהסכם שלום בית ולחילופין גירושין הינו הסכם מקיף הכולל התייחסות לכל הסוגיות שיש להסדיר במקרה של גירושין, והסכם שכזה יש בכוחו להשפיע גם על עתיד הצדדים ועל עתיד ילדי בני הזוג  הרי שיש חשיבות רבה להיעזר בעו"ד המכיר ובקיא מבחינה משפטית באספקטים הללו וינסח בצורה מקצועית ומקיפה את זכויות הצדדים בין היתר על מנת למנוע אי הבנות אשר יכולות לצוץ בהמשך.  על כן, מומלץ שהצדדים יעזרו בעו"ד  המתמחה בדיני משפחה ומכיר את ההיבטים השונים של עריכת הסכם כזה.

כמובן שתמיד בני הזוג יכולים לפנות להליך של גישור ו/או להיעזר בגורם שלישי איתו הם מרגישים בנוח על מנת שזה יערוך עבורם את ההסכם, אך במקרה כזה , פנייה לעו"ד לשם בחינת ההסכם מקרוב על מנת לראות שהכל מנוסח היטב ובהתאם לחוקים  וכי אף אחד מהצדדים אינו מקופח בזכויותיו הינה בבחינת חובה!

חשוב לציין כי לאחר חתימת הצדדים על ההסכם , על הצדדים להתייצב בביהמ"ש וזאת על מנת לתת להסכם תוקף משפטי  מחייב של פסק דין , מדובר בהליך טכני לחלוטין במסגרתו ישאלו הצדדים האם הם מבינים את תוכן ההסכם וכי חתימתם עליו נעשתה מתוך רצונם החופשי.

 

* האמור לעיל אינו מהווה תחליף למתן ייעוץ משפטי פרטני.

יצירת קשר

לפגישת ייעוץ השאירו פרטים ונשוב אליכם